Score

Κρανίδι - Κεραυνός Αιγίου 72 - 62, Αγρίνιο - Ζάκυνθος 75-58, Νίκη Αμαρουσίου - Καλαμάτα 72-62, Γαλάτσι - Ποσειδώνας 77-65, Oλυμπιονίκης - Εθνικός Πειραιώς 57-90, Χαλάνδρι - Πόλις Καλλιθέας 75-71.

Basketblog.gr Latest news

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


Κρανίδι, 20.11.2012
Αρ.πρωτ.61
 
Προς :  ΚΕΔ ΕΟΚ
ΚΟΙΝΟΠ.:ΟΔΚΕ
     Κύριε Πρόεδρε,
     Το Δ.Σ. του Α.Ο. Κρανιδίου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ με το παρόν για την κυριολεκτικά «σφαγιαστική» και ανεκδιήγητη διαιτησία στο παιχνίδι της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ του Ομίλου μας  με το Χαλάνδρι την 18η.11.2012, για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το οποίο έληξε 71-67 υπέρ των γηπεδούχων.
    Οι κ.κ. Διαιτητές, Σταθόπουλος και Ζέρβας,  όχι μόνο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά προκαθόρισαν με τα σφυρίγματά τους  το αποτέλεσμα του αγώνα. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν άφησαν την ομάδα μας να παίξει μπάσκετ. Κάθε φορά που μειώναμε τη διαφορά στους 3-4 πόντους, πάντα έβρισκαν να σφυρίξουν κάτι εναντίον των παιχτών της ομάδας μας. Και αυτό έγινε πολλές φορές για να θεωρηθεί σύμπτωση. Τα πιο σημαντικά ήταν τα ακόλουθα:
1.       Χρέωσαν ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ  στον παίχτη της ομάδας μας Γιάννη Κοντογιάννη (Νο 13) στοπρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά  και τεχνική ποινή και ταυτόχρονα 5ο φάουλ στον ίδιο παίχτη, τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με το σκορ 62-59, υπέρ του Χαλανδρίου, ενώ είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ παίχτη των γηπεδούχων.
2.       Χρέωσαν με δήθεν βήματα τον παίχτη μας Γιάννη Πουλή (Νο 15) και του ακύρωσαν «καθαρό»  καλάθι στο Α’ ημίχρονο.
3.        Έδιναν ανύπαρκτα φάουλ  στους παίχτες μας, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους, ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο Α’ ημίχρονο η ομάδα του Χαλανδρίου είχε συνολικά 5 φάουλ  (αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο δεκάλεπτο είχε μόλις 1 φάουλ), ενώ η   και η δική μας ομάδα είχε συνολικά  15 (!)
4.       Στο τέλος του ημιχρόνου ο παίχτης των γηπεδούχων με το Νο 8, επειδή ο διαιτητής του καταλόγισε «βήματα», στο κέντρο του γηπέδου, εκνευρίστηκε και   πέταξε με όλη του τη δύναμη  τη μπάλα εκτός γηπέδου, πίσω από την ρακέτα, ευρισκόμενος φανερά σε έξαλλη κατάσταση,  σαν να είχε αποβληθεί από το παιχνίδι. Σε αυτή την απαράδεκτη και αντιαθλητική ενέργεια, το μόνο που εισέπραξε ο εν λόγω παίχτης ήταν μια απλή παρατήρηση και όχι η επιβαλλόμενη για την περίπτωση  τεχνική ποινή.
5.       Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου χρέωσαν με τρίτο ανύπαρκτο φάουλ τον παίχτη μας Γιάννη Κοντογιάννη (Νο 13) και  έδωσαν στον παίχτη της ομάδας του Χαλανδρίου Λάμπρο Μπάρτζο (Νο 5) τρεις (3) βολές, ενώ το σκορ ήταν 54-48.
6.       Μέτρησαν καλάθι των γηπεδούχων στο τέταρτο δεκάλεπτο χωρίς η μπάλα να μπει στο καλάθι (!), ενώ επίσηςστο τέταρτο δεκάλεπτο σε εύστοχο καλάθι-φάουλ του παίχτη μας Γιάννη Γιαννακόπουλου (Νο 7), ακύρωσαν το καλάθι και του έδωσαν μόνο τις 2 βολές.
7.       Διαπιστωμένα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο παίχτης του Χαλανδρίου  Λάμπρος Μπάρτζος (Νο 5)  έκανε «βήματα», τα οποία  οι διαιτητές δεν του χρέωναν και  τα αντιπαρέρχονταν.
    Μετά από όλα αυτά, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, οι θεατές-φίλαθλοι της ομάδας μας, που με όποιο κόστος μας ακολούθησαν και στο Χαλάνδρι, όπως κάνουν σε όλους τους αγώνες μας, ξεσηκώθηκαν και λόγω της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησής τους από την κατάφορη αδικία σε βάρος της ομάδας μας, άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι του Χαλανδρίου γελούσαν προκλητικά με τη διαιτησία, αλλά σαφώς ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους ίδιους  τους φιλάθλους που γελούσαν, δεχτήκαμε και συγχαρητήρια για την αξιοπρέπειά μας!
     Όπως  γνωρίζετε, ο Α.Ο. Κρανιδίου  είναι ένα επαρχιακό σωματείο  και έχει στις ακαδημίες του  περισσότερα από 130 παιδιά  με στόχο την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και την εκμάθηση του αθλήματος του μπάσκετ. Παρακολουθώντας έναν τέτοιο αγώνα σαν αυτό της 18ης.11.2012, με τέτοιες συμπεριφορές, αντιδράσεις και διαιτησία είναι βέβαιο ότι και οι μελλοντικοί παίχτες αποκαρδιώνονται και  απογοητεύονται, τόσο, όσο και οι σημερινοί παίχτες, που  βίωσαν την δυσανάλογη, αν όχι μονομερή, σε βάρος τους Κρίση των διαιτητών, που οφθαλμοφανέστατα έκριναν και σφύριζαν με «δύο μέτρα και δύο σταθμά», κατά περίπτωση.
 Θα θέλαμε ειλικρινά να συγχαρούμε  τους παίχτες μας για την αγωνιστικότητά τους και το πάθος που επέδειξαν  στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και για την υπομονή, την αυτοσυγκράτηση και την αξιοπρέπεια που  τους χαρακτήρισε ακόμη και μετά  από όσα διδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα.
  Χωρίς να επεκταθούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες και προς επιβεβαίωση των ανωτέρω  σας παραπέμπουμε στοvideo   του αγώνα, το οποίο επικαλούμαστε ως αδιάψευστο μάρτυρα της παρούσας αναφοράς μας.
                                                                 Με τιμή για το Δ.Σ.                                                                
Ο Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας
             Αναστάσιος Τόκας                                                           Ιωάννης Μήτσας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Welcome - Καλώς Ήλθατε

Ο Α.Ο. Κρανιδίου σας υποδέχεται στο νέο του ψηφιακό σπίτι. Σκοπός μας, ειναι να κρατάμε ενήμερους τους φίλους της ομάδας μας με τα τεκτενόμενα, να καταγράφουμε την πορεία του συλλόγου, αλλά και να προωθήσουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό.


Στόχοι του Α.Ο Κρανιδίου είναι:


1. Το ΉΘΟΣ και ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ,

2. Η προσέλευση νεαρών παιδών στον Αθλητισμό γιατί αυτο είναι ΥΓΙΕΙΑ και ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

3. Η διαμόρφωση ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ εντός και εκτός γηπέδων.

4. Οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ Αθλητές με επαγγελματική νοοτροπία.

5. Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στα μαθήματα κ στην επαγγελματική αποκατάσταση.

6. Η επάνδρωση της Α’ ομάδας με δικά μας παιδιά και κατ’ εξαίρεση μεταγραφές.

7. Η συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών άθλησης, μεγαλύτερη προσέλευση παιδιών στον αθλητισμό προς αποφυγή όλων των «κακών» της εποχής μας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο