Score

Κρανίδι - Κεραυνός Αιγίου 72 - 62, Αγρίνιο - Ζάκυνθος 75-58, Νίκη Αμαρουσίου - Καλαμάτα 72-62, Γαλάτσι - Ποσειδώνας 77-65, Oλυμπιονίκης - Εθνικός Πειραιώς 57-90, Χαλάνδρι - Πόλις Καλλιθέας 75-71.

Basketblog.gr Latest news

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - Κλειστό Γυμναστήριο: Περισσότερο Αναγκαίο Απο Ποτέ

     Η μεγάλη συμμετοχή στα τμήματα υποδομής του Αθλητικού Ομίλου Κρανιδίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στους υπεύθυνους της ομάδας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την επιτακτική ανάγκη ανέγερσης Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης στο Κρανίδι! Ένα έργο πνοής και διεξόδου για την νεολαία της επαρχίας μας., και όχι μόνο.
     Οκτώ (8) τμήματα υποδομών (μίνι κοριτσιών, μίνι αγοριών. παγκορασίδες, παμπαίδες, κορασίδες, παίδες, νεάνιδες και έφηβοι) αθλούνται σε καθημερινή βάση, στο ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΑΝΟΙΧΤΟ γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Κρανιδίου, καθώς και στο μικρών διαστάσεων κτίριο πολλαπλών χρησεων του ιδίου χώρου. Ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου μας είναι περισσότερο απο μεγάλος. Νωπό είναι άλλωστε το συμβάν νεαρής αθλήτριας, που τραυματίστηκε στην προπόνηση στο ανοιχτό γήπεδο, όπου υπέστη μερική ρήξη έσω συνδέσμου και εξωτερικού μηνίσκου, λόγω των ανεπαρκών εγκαταστάσεων και της κακής ποιότητας της επιφάνειας του τερέν. Πέρα απο την πιθανότητα τραυματισμού λοιπον, δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε πόσο δυσκολεύει το έργο των προπονητών κατα τη διεξαγωγή της προπόνησης με βροχερό καιρό ή με χειμωνιάτικο κλίμα! Η ματαίωση των προπονήσεων δεν είναι λύση!
     Σήμερα ο Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου απαριθμεί περίπου εκατόν-πενήντα (150) αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων μόνο οι δώδεκα (12) -μέλη της αντρικής ομάδας- τυγχάνουν να μπορούν να προπονηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης, και αυτοί περιορισμένες ώρες (σχεδόν έξι ώρες τη βδομάδα).
     Το τμήμα μπάσκετ του Αθλητικού Όμιλου Κρανιδίου εδώ και δεκαέξι (16) χρόνια πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα που διέξαγονται στην Αργολιδο-Κορινθία, με σημαντικές επιτυχίες σε  όλα τα επίπεδα/ηλικίες παρά τις ελλειπείς και ανεπαρκείς εγκαταστάσεις, ενώ το πρόβλημα ανέργεσης Κλειστόυ Γυμναστηρίου απασχόλησε τις διοικήσεις του συλλόγου, απο την ίδρυση του εώς σήμερα. Γνωστή είναι άλλωστε σε όλους, η έντονη δραστηριότητα σε επίπεδο ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κρανιδίου, απο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδος!
     Η αιχμή του δόρατος υπήρξε το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού "Ελλάδα 2004" για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αναβάθμιση του Αθλητισμού γενικότερα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτο, ο Δήμος Κρανιδίου πρότεινε την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης καθώς και την διαμόρφωση του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Κρανιδίου (χλοοτάπητας, περίφραξη, κερκίδες, μεγένθυνση γηπέδου κ.α.). Στην πορεία όμως, το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου δεν προχώρησε ποτέ...
     Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ερμιονίδος να βαλουν ως προτεραιότητα στο προγραμμά τους την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Welcome - Καλώς Ήλθατε

Ο Α.Ο. Κρανιδίου σας υποδέχεται στο νέο του ψηφιακό σπίτι. Σκοπός μας, ειναι να κρατάμε ενήμερους τους φίλους της ομάδας μας με τα τεκτενόμενα, να καταγράφουμε την πορεία του συλλόγου, αλλά και να προωθήσουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό.


Στόχοι του Α.Ο Κρανιδίου είναι:


1. Το ΉΘΟΣ και ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ,

2. Η προσέλευση νεαρών παιδών στον Αθλητισμό γιατί αυτο είναι ΥΓΙΕΙΑ και ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

3. Η διαμόρφωση ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ εντός και εκτός γηπέδων.

4. Οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ Αθλητές με επαγγελματική νοοτροπία.

5. Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στα μαθήματα κ στην επαγγελματική αποκατάσταση.

6. Η επάνδρωση της Α’ ομάδας με δικά μας παιδιά και κατ’ εξαίρεση μεταγραφές.

7. Η συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών άθλησης, μεγαλύτερη προσέλευση παιδιών στον αθλητισμό προς αποφυγή όλων των «κακών» της εποχής μας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο